El Plus Pujol guanya el Bilbao i el Manresa perd de manera contundent a la pista de l'Etosa

Victòria importantíssima i molt merescuda del Plus Pujol Lleida davant el Lagun Aro Bilbao, per 85-79. Els lleidatans no han reaccionat fins al segon quart, amb un especial protagonisme de Jaume Comas, que ha canviat el signe i el ritme del partit. El jugador de Premià, que no ha jugat durant el primer quart, ha estat el màxim anotador del partit, amb 24 punts. Els últims minuts han estat d'autèntic infart. El Ricoh Manresa, en canvi, ha patit una derrota contundent a la pista de l'Etosa Alacant, per 91-72, i es col·loca a només una victòria de la zona de descens.

El Lleida ha merescut la victòria, però ha hagut de patir fins als últims segons per aconseguir-la. Només en el primer quart, l'equip de Paco García ha estat inferior al conjunt basc (19-26). Però en el segon quart, el partit ha canviat de ritme i de dominador, gràcies a l'aparició de Jaume Comas, que no ha jugat en el primer període, i que avui, amb 24 punts i 100% d'efectivitat en els tirs de dos i de tres, ha estat l'estrella del partit. Al final d'aquest segon quart, l'equip lleidatà ja s'ha col·locat per davant en el marcador (37-36). Un excel·lent parcial de 25-15 donava ales als locals, que marxarien als vestidors carregats de moral i convençuts que podien aconseguir el triomf. En el tercer quart la combinació Comas-Bramlett ha funcionat a la perfecció, i ha conclòs amb 65-60 en el marcador. En els primers cinc minuts de l'últim quart s'ha mantingut el domini local, amb especial protagonisme d'Angulo, que ha capturat rebots clau, i ha recuperat pilotes importants. Però a mesura que s'apropava l'acabament del partit, el Lleida ha començat a tenir por de la victòria. Però les errades del Bilbao i l'encert en tirs lliures del Lleida han decantat el partit justament cap a l'equip local. Amb aquesta victòria, els de Paco García agafen moral de cara a la lluita per evitar el descens, que tot i que és molt difícil, no és impossible. Encara són cuers en la classificació, amb 6 victòries i 22 derrotes. El Manresa, en canvi, ha caigut de manera contundent a la pista de l'Etosa. El conjunt alacantí ha marcat les diferències des del salt inicial. El partit ja estava sentenciat després dels vint primers minuts i això ha quedat palès quan els jugadors han tornat a la pista després del pas pels vestidors. El nivell defensiu dels de Poch ha baixat i el Manresa començava a trobar vies per anotar amb més facilitat. Malgrat això, els alacantins han tingut una màxima renda de 32 punts (68-36), encara que, a partir d'aquest moment, la diferència ha començat a reduir-se de forma gradual. En els últims minuts, jugadors com el manresà Ricci han aprofitat per maquillar els seus números en el partit, mentre en el bàndol alacantí descansaven els teòrics titulars.