Roger Torrent manté convocat el ple d'aquest dissabte (ACN)
Roger Torrent manté convocat el ple d'aquest dissabte (ACN)
Barcelona

El ple del Parlament es manté amb una declaració en defensa dels drets civils

Ciutadans, PP i PSC n'havien demanat la suspensió, mentre que Turull volia que es mantingués "per dignitat"

RedaccióActualitzat

Roger Torrent ha anunciat oficialment que el ple d'investidura al Parlament es manté per a aquest dissabte, tot i l'empresonament del candidat, Jordi Turull. En la sessió plenària, el president de la cambra catalana farà una declaració en defensa dels principis democràtics i dels drets civils i polítics.

Torrent manté el ple convocat per a avui a dos quarts de dotze del migdia, malgrat la petició de Ciutadans, PP i PSC perquè suspengués la sessió.

Roger Torrent és al Parlament des de les vuit del matí. No hi haurà votació perquè la investidura queda suspesa.

En la sessió, se cedirà la paraula als grups parlamentaris perquè valorin la situació que es viu a Catalunya arran de la decisió del Suprem de dictar presó provisional per a cinc polítics independentistes més. 

Turull va demanar que es mantingués el ple

Jordi Turull, a través del seu advocat, Jordi Pina, ha demanat que es faci el ple "per dignitat" i se l'investeixi com a resposta a la decisió del jutge. Ciutadans, PP i PSC demanen que se suspengui.

En un tuit, la líder de Cs, Inés Arrimadas, ha advertit que mantenir el ple en absència del candidat contribueix a "augmentar la confrontació social".

 

 

El líder de PSC-Units, Miquel Iceta, ha demanat per carta al president del Parlament, Roger Torrent, que desconvoqui el ple d'investidura per "la impossibilitat de desenvolupar amb normalitat" la sessió després que hagi ingressat a la presó el candidat de JxCat, Jordi Turull. Li demana també que obri una altra ronda de contactes amb els grups "per tractar el conjunt de circumstàncies que envolten l'inici de la legislatura i la investidura".

Sigui com sigui, el ple d'investidura continua convocat per a dos quarts de dotze del migdia, però podria acabar convertint-se en un acte institucional transversal, on a més dels grups independentistes hi participarien els Comuns i Societat Civil. Seria una resposta coordinada per respondre a la repressió i a allò que consideren una vulneració de drets fonamentals.

De fet, representants de Junts per Catalunya, ERC i la CUP han fet reunions conjuntes al Parlament per analitzar la situació i preparar el ple d'investidura d'aquest dissabte.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OArticle 155Procés catalàEleccions 21DGovern empresonatInvestidura
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut