Una dona passeja amb burca pel carrer. (Foto: ACN)
Una dona passeja amb burca pel carrer. (Foto: ACN)
Esplugues de Llobregat

El ple d'Esplugues rebutja la moció del PP per prohibir el burca als espais municipals

Els representants de PSC, CiU, ERC i ICV al ple de l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat han votat en contra de la moció que ha presentat el PP per prohibir l'ús del burca als carrers i les instal·lacions municipals de la població. Les diferents formacions han insistit a dedicar energies i esforços per resoldre altres problemes que afecten el municipi, on governa amb majoria absoluta el PSC. Esquerra Republicana i ICV han vinculat la proposta del PP amb la presència de Plataforma per Catalunya a la localitat.

Actualitzat
Els populars han presentat aquesta moció per "defensar la igualtat de drets i oportunitats democràtics davant de l'ús d'una sèrie de vestimentes que, símbols d'uns valors culturals, legitimen la dominació de l'home sobre la dona", ha explicat el seu portaveu, Luis Ortega.

Totes les formacions han rebutjat la proposta. L'alcaldessa del municipi, Pilar Díaz, considera que cal dedicar-se "als problemes reals" i ha recordat que Esplugues té 3.200 aturats. "Si hi ha una sola dona que pateix", es treballarà per millorar la seva situació, ha dir Díaz, "però no amb prohibicions".

El regidor de CiU, Roger Pons, considera que el PP ha portat la moció a Esplugues "perquè s'ha posat de moda en altres municipis". ERC i ICV aposten per fer pedagogia i consideren que el burca no és un problema a Esplugues de Llobregat.

Aquesta proposta ha estat rebutjada pel consistori després que Barcelona, Lleida, Tarragona i el Vendrell ja han aprovat la prohibició dels vels islàmics als equipaments públics.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut