El ple de Viladecans reclama unànimement la reforma de l'estació i que es millori la freqüència de trens els dies laborables

ACN Viladecans.-El ple municipal de Viladecans (Baix Llobregat) celebrat ahir dijous va aprovar per unanimitat una moció que demana que es reformi l'estació de la ciutat -inaugurada l'any 1991- per a permetre que tots els trens de Rodalies s'aturin a la ciutat com passarà en breu els caps de setmana arran l'obertura del nou outlet del municipi, el primer de l'àrea metropolitana de Barcelona. Per justificar-ho, recorden que més enllà de l'outlet, que ja de per si farà créixer molt la demanda, el municipi ha de donar resposta a les creixents necessitats de mobilitat dels seus veïns i dels treballadors que cada dia hi arriben, com els de les oficines del Viladecans Business Park, per exemple. L'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, recorda que "Viladecans és la ciutat amb més població per la qual travessa la línia de tren de rodalies R2 sud entre l'Hospitalet i Sant Vicenç de Calders, però la que menys servei de trens té, i que, a més, això s'agreuja per la poca homogeneïtat de les freqüències".

Tot i l'increment de la mobilitat a Viladecans, la moció aprovada recorda que la freqüència de pas dels trens a l'estació del municipi és la mateixa que l'any 1991, i inferior a la dels municipis veïns de Gavà, Castelldefels o el Prat. Des del 2010 ençà, l'Ajuntament de Viladecans i la Generalitat (gestora de la xarxa de Rodalies) s'han reunit en diverses ocasions per incrementar la freqüència del servei a l'estació de Viladecans. En les darreres reunions, al llarg del 2014, la Generalitat va manifestar que faria un estudi urgent per estudiar la possibilitat d'incrementar la freqüència dels combois. En data d'avui, encara no hi ha hagut cap notificació de la Generalitat sobre l'estudi d'urgència referent al increment de la freqüència de pas dels combois per l'estació de la localitat, que al llarg del 2013 i 2014 va manifestar que faria.

Anar al contingut