Girona

El ple de l'Ajuntament de Girona tomba el cartipàs i el sou de Ballesta

C's s'ha desdit a última hora de l'acord a què havia arribat amb Convergència

RedaccióActualitzat

L'alcalde de Girona, Albert Ballesta, no ha estat capaç, finalment, d'aprovar el cartipàs municipal ni el seu sou. No ha aconseguit el suport de Ciutadans, que a última hora s'ha desdit de l'acord a què havia arribat amb Convergència al·legant "diferències ideològiques". Tampoc ha aconseguit entendre's ni amb el PSC ni amb ERC-MES.

ERC-MES rebutjava el projecte de cartipàs de Ballesta perquè incloïa un augment de sou de l'alcalde i massa càrrecs de confiança. Ell no hi va voler renunciar i va recórrer a PP i C's, que, finalment, tampoc li han servit per desencallar la situació.

Ara, l'alcalde s'ha quedat sense poder aprovar el cartipàs i sense sou. El sou de Ballesta s'havia d'aprovar en ple perquè el seu predecessor, Carles Puigdemont, hi va renunciar per la seva condició de diputat del Parlament. Puigdemont, doncs, cobrava el sou de diputat i els complements derivats de la seva condició d'alcalde. Ara, Ballesta, que no cobra cap altre sou polític, volia cobrar-ne un com tots els regidors municipals. I aquí han vingut els problemes, perquè Ballesta considerava insuficient els diners que ERC estava disposada a aprovar-li i va recórrer a C's i el PP per cobrar 73.000 euros. Si res no canvia, Ballesta es quedarà sense sou i cobrarà només els complements per assistir als plens, uns 20.000 euros anuals.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut