Marine Le Pen, entrevistada aquest dimarts a la cadena TF1
Marine Le Pen, entrevistada aquest dimarts a la cadena TF1
París

El plagi del discurs de Fillon era una estratègia de la campanya de Le Pen

La candidata del Front Nacional l'ha definit com un "gest de complicitat" cap als votants de Fillon, que ha donat suport a Macron

RedaccióActualitzat

Amb uns sondejos que preveuen que Macron guanyi les presidencials de diumenge amb un 59% dels vots, deixant-la a ella amb el 41%, Marine Le Pen s'està esforçant per esgarrapar vots arreu. I el plagi descarat d'aquest dilluns, repetint paraula per paraula un llarg fragment d'un discurs del candidat de la dreta François Fillon, forma part d'aquests esforços.

Aquest dimarts, després de ser assenyalada, Le Pen va donar a entendre en una entrevista televisiva a la cadena TF1 que aquesta còpia formava part de la seva estratègia per convèncer els votants de Fillon, que ha demanat el vot per Macron. Amb ironia, Marine Le Pen va afirmar que havia estat "un gest de complicitat" amb un objectiu molt concret:

"Assumeixo tota la responsabilitat d'aquest gest de complicitat i el fet que se'n parli, perquè això és l'únic que interessa. Per tant, és bo, perquè aquest discurs s'ha sentit centenars de vegades, i aquesta part, que era essencial, no s'hauria sentit ni escoltat."

"Amb François Fillon, hi tenim algunes semblances. I això ha estat una manera d'evidenciar-ho. I estic satisfeta que, gràcies a vosaltres, s'hagi sentit."

 

De fet, com acostuma a passar en les campanyes, el fragment plagiat no és pas obra del mateix Fillon. Però el més significatiu és que l'autor és un polític i assagista que aquesta campanya ha assessorat el candidat de la dreta, però que anteriorment havia estat assessor del Front Nacional. Es diu Paul-Marie Coûteaux, i ha expressat a Twitter la seva opinió sobre el plagi de Le Pen: ha desitjat que serveixi perquè tota la dreta tingui la mateixa visió del país:

 


 

NOTÍCIES RELACIONADES
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut