El pla econòmic de la república: incentius a l'empresa i nou impost de societats

El document també preveu que la Borsa de Barcelona pugui passar a ser la seu d'un mercat alternatiu borsari, que afavoreixi el finançament de les companyies petites i mitjanes

RedaccióActualitzat

La Generalitat defensa que una Catalunya independent tindria un marc fiscal més favorable per a les empreses petites i mitjanes. En un document elaborat pel Departament d'Economia que s'ha fet públic avui, es proposa que una eventual república catalana contempli incentius fiscals per a les pimes, a més d'una reforma de l'impost de societats.

Segons l'informe, de 17 pàgines, la hisenda catalana disposaria de 24.000 milions d'euros més perquè recaptaria íntegrament tots els impostos que ara són estatals, com l'IRPF, l'IVA o l'impost de societats.

Es tracta d'un document intern. El vicepresident i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, n'ha parlat així a "El suplement" de Catalunya Ràdio: 

"Nosaltres farem tot el que estigui al nostre abast per fer-ho el millor possible. És el que hem fet fins ara." 

Segons el document, la independència és una "oportunitat per millorar a mitjà termini les condicions de mercat en les quals s'han mogut les empreses fins a dia d'avui".

 

El govern aclareix que aquestes mesures de política fiscal tindran en compte el Tractat de Funcionament de la Unió Europea, que preveu "evitar la discriminació entre empreses i la distorsió de la competència".

El text apunta que si el mercat energètic català deixés de dependre de l'espanyol es podria abaixar el preu de l'electricitat tant per a les empreses, com per als particulars.

 

El document també preveu que la Borsa de Barcelona pugui passar a ser la seu d'un mercat alternatiu borsari, que afavoreixi el finançament de les companyies petites i mitjanes.

El trasllat de seus socials

Amb aquest document, el Departament d'Economia també vol tranquil·litzar sobre els moviments econòmics dels últims dies. Sobre el trasllat de seus socials d'empreses, diu que no té efectes reals rellevants i que és sobretot un missatge polític. I també diu que els dipòsits de totes les entitats estan plenament garantits.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OIndependència
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut