Barcelona

El Pla d'Ordenació de l'Atenció Urgent preveu que 114 CAPs que tenen servei les 24 hores hauran de reduir l'activitat

Entre les mesures d'estalvi que preveu la Generalitat, el Departament de Salut ha posat en marxa el Pla d'Ordenació de l'Atenció Urgent. Des d'aquest mateix juliol 114 dels 185 Centres d'Atenció Primària que disposen de servei les 24 hores hauran de tancar a les nits. El 15%, a més, també tancaran el servei els caps de setmana.

Actualitzat
El pla preveu que alguns dels centres, mentre estiguin tancats, tinguin un metge d'atenció urgent a domicili. El Departament de Salut assegura que aquestes mesures permetran optimitzar recursos, i que només suposaran un canvi de costums per als usuaris.

Alguns veïns protesten

El CAP de Castellbisbal ha de tancar a les nits i els diumenges. El Departament de Salut considera que l'atenció sanitària hi està garantida per la proximitat dels centres de Rubí i Terrassa. Els veïns, però, creuen que un municipi de 12.000 habitants no pot tenir tancat el CAP de vuit del vespre a vuit del matí.

A Sant Pere de Ribes el cas és similar, ja que els veïns no estan d'acord que el CAP Roquetes tanqui el servei d'urgències nocturn a l'estiu.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut