El pla d'Interior per entrar al Parlament per terra, aire i clavegueram

300 agents d'unitats d'elit de la policia espanyola i la Guàrdia Civil estaven a punt per entrar a la cambra catalana si Puigdemont declarava la independència el 10 d'octubre

Actualitzat

300 agents d'unitats d'elit de la policia espanyola i la Guàrdia Civil estaven a punt per, si en rebien l'ordre, assaltar el Parlament el dia que el president Puigdemont va deixar en suspens la declaració d'independència. La informació, la publica aquest dilluns la revista "Interviú", que detalla que l'operatiu es planejava per terra, aire i subsòl; de fet, ja tenien els plànols de les clavegueres.

L'objectiu de l'operatiu policial era detenir Puigdemont. Segons la revista, la idea era que un grup d'agents, el més nombrós, entrés pel parc de la Ciutadella en cas que el govern s'hagués atrinxerat al Parlament, i en fes fora els manifestants que tenien previst acampar-hi al davant. D'aquesta manera facilitarien l'entrada de la resta d'efectius per fer les detencions. Una quinzena d'agents haurien entrat al Parlament per les clavegueres i un altre grup de policies haurien baixat des d'helicòpters.

Aquest mateix reportatge assegura que Interior està parlant amb empresaris hotelers catalans per reallotjar els milers d'agents que encara continuen a Catalunya i anar retirant els tres vaixells habilitats fins ara. Mentre que el govern espanyol converteix en secret d'estat el cost del seu operatiu a Catalunya, "Interviú" assegura que només el manteniment dels agents en els vaixells ja ha costat 15 milions d'euros.

 

Anar al contingut