El regidor d'Habitatge de Barcelona, Josep Maria Montaner, i el gerent d'Habitatge, Javier Burón, en roda de premsa el 26 de gener del 201…
El regidor d'Habitatge de Barcelona, Josep Maria Montaner, i el gerent d'Habitatge, Javier Burón, en roda de premsa el 26 de gener del 2017 (horitzontal)

El pla d'habitatge de Barcelona preveu 18.500 nous habitatges socials tot i que el govern admet que seran insuficients

Actualitzat

ACN Barcelona.-El pla pel dret a l'habitatge 2016-2025 de Barcelona preveu 18.500 nous habitatges socials en deu anys, dels quals 8.800 es construiran amb mitjans municipals, 4.700 procediran de la col·laboració públic-privada i 5.000 seran de compres i mobilitzacions d'habitatge buit ja existent. El govern municipal ha destacat el gran pas endavant que suposa aquest instrument, que està dotat amb més de 1.600 MEUR, però alhora ha reconegut que no serà suficient per absorbir la demanda actual. El pla comptarà amb els vots a favor de CiU i C's, però el regidor d'Habitatge, Josep Maria Montaner, ha assegurat que és un pla "fet des de l'esquerra" tot i que després s'aprovi amb una votació "una mica més sorprenent". "Són combinacions curioses, perquè alguns voten amb CiU però no amb nosaltres", ha ironitzat fent referència als vots contraris d'ERC i la CUP. Aquest document preveu també unificar tots els serveis d'habitatge de l'Ajuntament en un nou institut, que substituirà l'actual patronat.

Anar al contingut