Sevilla

El Pla d'Estalvi Energètic per a edificis públics pretén estalviar 3.000 milions d'euros

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha anunciat a Sevilla un pla energètic que s'aplicarà a 2.000 edificis públics de l'Estat, les comunitats autònomes i dels ajuntaments, i que permetrà estalviar 3.000 milions d'euros. Concretament, el pla pretén aplicar-se a 1.000 edificis públics que depenen de l'Estat i a 1.000 més dels governs autonòmics i locals. El president també ha demanat a les autonomies un esforç per reduir el dèficit.

Actualitzat
Des de Sevilla, Zapatero ha anunciat el pla durant la seva intervenció a l'esmorzar col·loqui Creixement Sostenible per a l'Ocupació, organitzat pel Consell Econòmic i Social d'Andalusia. Zapatero ha assegurat que el Pla d'Estalvi Energètic permetrà reduir la despesa en, almenys, un 20%, i que es posarà en marxa el més aviat possible perquè "l'administració ha de ser exemplar per a la societat".

Segons el president, l'economia sostenible ha de basar-se sobretot en les empreses innovadores i permetre que siguin competitives. En aquest àmbit, Zapatero ha anunciat que les empreses punteres seran del sector de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). El govern espanyol reconeix que cal promoure el sector aeroespacial, la biotecnologia, el turisme i el sector agroalimentari, que requereix una transformació.


Anar al contingut