Onades a la Punta de Calafat (Jordi Porta)
Onades a la Punta de Calafat (Jordi Porta)

El pitjor temporal de mar dels darrers 14 anys

Néstor GómezActualitzat

Adeu a una setmana sencera d'avisos meteorològics a Catalunya. Els primers dies per nevades al Pirineu, a mitjans de setmana pel fred, i, finalment, per temporal excepcional de mar. Mireu la galeria de fotos i vídeos.

El temporal de mar a la costa catalana ha estat històric. Si habitualment estem més acostumats a les conseqüències dels temporals de llevant, com el de mitjans de desembre, aquest cop ha estat de gregal. Els avisos del Meteocat per l'estat de la mar ha estat general a tota la costa del país i elevat al màxim nivell, 4 de 4, amb onades superiors als 4 metres. Un temporal més perillós i més extens. En el cas de la costa de Barcelona, és el pitjor temporal de mar dels últims 14 anys, des de l'octubre del 2003.

El temporal ha provocat onades espectaculars a tot el litoral. Davant de Begur, una boia n'ha arribat a registrar una de 10,8 metres d'alçada. Davant del port de Barcelona s'han registrat pics d'onades de més de vuit metres.

Evolució del temporal

A poc a poc avui el temporal anirà de baixada. Encara fins al migdia hi haurà avís vermell a la costa de l'Alt i Baix Empordà per onades superiors als 4 metres. La tendència per avui i demà és que el temporal remeti i desaparegui durant els pròxims dies.

Anar al contingut