Actualitat blaugrana

El pitjor Barça de la temporada pateix per guanyar al camp del Getafe

El Barça continua líder de Primera després de sumar, ahir, la quarta victòria com a visitant. En una nit en què, fins i tot, va entrar el primer gol de falta directa, tot semblava resolt en el descans amb els gols de Márquez i Deco. Però el Getafe va pitjar l'accelerador en el segon temps al ritme de Craioveanu. El romanès va retallar distàncies i, només quan el van expulsar, el seu equip va abaixar els braços. Els madrilenys van ser el primer equip a rematar més vegades a porteria que els blaugranes. En 16 ocasions van posar a prova Víctor Valdés, sens dubte, el gran protagonista del partit.

Abans de començar, els jugadors blaugrana van tenir un record per al suec Larsson, que es passarà sis mesos lluny dels terrenys de joc per culpa d'una greu lesió de genoll. El Barça va dominar la primera part i Xavi va donar el primer avís, però Sánchez Broto va respondre amb una gran aturada. El porter del Getafe, però, no va poder fer res, poc després, en un impecable llançament de falta de Márquez, que va aconseguir el primer gol de la temporada del Barça a pilota parada. I només tres minuts després, va arribar el segon. Gran jugada personal de Xavi, que va superar per velocitat el defensor i va acabar cedint a Deco perquè el portuguès afusellés des de la frontal de l'àrea. L'única aproximació dels madrilenys en tota la primera part va ser en un cop de cap de Ricki que Valdés va rebutjar amb solvència. El Getafe es va transformar després del descans i va passar de dominat a dominador, especialment després que Craioveanu va aconseguir l'1-2. A partir d'aquí, Valdés es va convertir en el gran protagonista. Primer, desfent una oportunitat de Craioveanu i, gairebé immediatament, amb una gran aturada després d'un cop de cap de Yordi. Els locals van tenir l'empat en una rematada de Nano que va sortir fora per poc, i en un xut de Ricki poc després. El Getafe es va quedar amb deu jugadors a cinc minuts del final per expulsió de Craioveanu, que va veure la vermella per una falta sobre Deco quan el portuguès anava a encarar Sánchez Broto. Eto'o va poder sentenciar al final, però el marcador ja no es va moure més. Suau sessió d'entrenament Com és habitual l'endemà dels partits, la primera plantilla del Barça s'ha entrenat aquest matí. Ha estat una sessió suau, de recuperació per als que van jugar a Getafe. Alguns jugadors com Ronaldinho, Xavi i Gio han preferit fer recuperació al gimnàs, mentre que Giuly s'ha entrenat a banda dels seus companys. Després de l'entrenament, Frank Rijkaard ha donat festa als jugadors fins dimarts a dos quarts de deu del vespre, quan començarà el partit "Un clam contra la sida", que enfrontarà al Camp Nou el FC Barcelona amb una selecció d'estrelles mundials dirigides per Johan Cruyff.