Vall d'Aran

El Pirineu català acull ja més de vint óssos bruns

Quinze anys després de la reintroducció de l'ós bru al Pirineu català, ja n'hi ha una vintena d'exemplars. Segons els experts, aquest últim recompte, que s'ha fet mitjançant càmeres, demostra l'èxit del programa de reintroducció.

RedaccióActualitzat
Dos mascles formen el nucli occidental i el nucli central, que agafa la Vall d'Aran i el Pallars Sobirà, i a més s'hi han localitzat 20 exemplars més: quatre mascles, vuit de femelles, quatre subadults i quatre petits. Una població que augmenta cada any, ja que tant la femella Guala com les seves filles "donen molta descendència", ha afirmat el responsable de Medi Natural del Conselh Generau d'Aran, Ivan Afonso.

El grup principal de les femelles reproductores habitualment es troba als boscos de Mijaran i Baish Aran, a prop de la frontera amb França, on s'ha establert una població bastant estable. Gràcies a les tècniques de fototrampeig i la recollida de mostres de pèls i excrements que s'analitzen genèticament, s'ha pogut identificar al conjunt del Pirineu aquests 22 individus.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut