Barcelona

El PIB català surt de les taxes negatives tot i que no creix

L'economia catalana deixa enrere les taxes negatives, tot i que no creix. Segons ha informat el Departament d'Economia, el producte interior brut s'ha situat en el zero per cent el primer trimestre de l'any. El PIB interanual continua en negatiu, un 1,5 per cent, però ha millorat 1,4 punts respecte a l'últim trimestre de l'any passat. La millora de l'economia catalana s'explica sobretot pel bon comportament de la indústria, que ha passat de caigudes del 15 per cent a una baixada de menys del 2 per cent. La construcció manté una forta contracció i el sector serveis canvia de tendència cap a millor.

Actualitzat
En aquest context complicat la dada que l'economia catalana ja no es troba en números vermells pren més importància. En el primer trimestre d'aquest any, l'economia catalana ha deixat enrere les taxes negatives de creixement, després de set trimestres seguits de caigudes.

Encara no hem sortit de la recessió, però hem fet el primer pas. Aquest primer trimestre del 2010, el PIB català es va situar en el 0%, seguint el camí de reducció de les caigudes que hi va haver durant l'any passat.

El principal responsable de la millora és la producció industrial, que al març ha tornat a créixer.
Anar al contingut