Dos nens del Safari Children's Choir durant la seva actuació aquest matí a Rajadell. Imatge del l'1 de juliol del 2016. (Horitzontal)
Dos nens del Safari Children's Choir durant la seva actuació aquest matí a Rajadell. Imatge del l'1 de juliol del 2016. (Horitzontal)

El petit poble de Rajadell s'impregna de l'energia i la positivitat de la música gospel

Actualitzat

ACN Rajadell.-Rajadell s'ha convertit un any més en la capital internacional del gospel. Durant tres dies, aquest estil de música impregna aquest petit poble de la comarca del Bages, que ja fa 12 anys que celebra un campus que combina formació i espectacles amb la música gospel com a protagonista. Aquesta edició ha batut rècords de participació, amb 120 campusins vinguts d'arreu del món. És el cas de la Marta Fionda, d'Itàlia, per a qui la música gospel és "harmonia, felicitat, positivisme i, sobretot, llibertat". El cor de nens ugandesos Safari Children's Choir ha fet el primer taller davant d'un públic entregat que s'ha emocionat amb la veu d'aquests nens orfes que han viscut de prop les maldats de la guerra. El campus s'allargarà fins diumenge amb grups internacionals de primer nivell.

La 12a edició del Campus Gospel Rajadell ha començat aquest divendres al matí amb un taller especial impartit pel cor Safari Children's Choir, format per 28 nens d'Huganda, amb una veu i una trajectòria especial, i capaços d'emocionar i transmetre el valor de la música a tots els assistents. De fet, el responsable del Campus, Ramon Escalé, ha explicat a l'ACN que aquest és l'objectiu que es persegueix en aquesta edició, el de transmetre als campusins que la música no entén de fronteres, ni tampoc de diferències. Rècord de participants Les inscripcions per participar a la 12a edició del Campus Gospel Rajadell es van exhaurir en tan sols 24 hores, prova de l'interès i la devoció que desperta aquest campus entre els amants de la música gospel. De fet, hi ha participants pels qui assistir al campus el primer cap de setmana de juliol s'ha convertit ja en un costum irrenunciable.Tot i que la majoria de participants són nacionals, entre ells, hi ha gent vinguda de diferents països com França, Itàlia o Israel, entre d'altres. La Simone Formenti i la Michelle Gros Pecaut han vingut des de Perpinyà juntament amb quatre persones més. És la primera vegada que assisteixen al Campus i ho fan convençudes que la proposta no les deixarà indiferents. "Els tallers són rics d'ensenyament, l'ambient és molt agradable i el lloc és magnífic", han afegit. Per Formenti, el Gospel significa compartir i Gros Pecaut afegeix l'energia i l'esperança que transmet aquest estil de música. Aquest any el festival ha incrementat lleugerament el pressupost i se situa al voltant dels 50.000 euros. Ramon Escalé ha explicat que hi va haver uns anys de baixada, en els quals, fins i tot, es va pensar d'abandonar el festival. Amb tot, ha dit, "mica en mica hem anat recuperant-nos i aquest any hem decidit arriscar-nos i portar artistes de primer nivell".

Anar al contingut