Barcelona

El Peter Gabriel més simfònic repassa la seva trajectòria en un Sant Jordi íntim

El cantant britànic Peter Gabriel ha presentat aquest dijous el seu nou disc a la capital catalana. En un concert íntim de tres hores, l'artista més simfònic va repassar temes propis i d'altres artistes des d'una nova perspectiva. Unes 4.000 persones el van anar a escoltar al Palau Sant Jordi. Als 60 anys, el músic continua experimentant, com ho ha fet durant tota la seva trajectòria.

Actualitzat
Set anys després de la seva última visita a Barcelona, Peter Gabriel ha tornat a Barcelona per delectar el seu públic més fidel i entès amb una nova perspectiva dels seus temes. També de peces d'altres artistes. Acompanyat d'un piano i una orquestra simfònica formada bàsicament per instruments de vent i corda, sense guitarres ni bateries, qui va ser líder i cantant de la llegendària banda de rock Genesis, Gabriel, ha dividit el seu concert en dues parts. Una primera part dedicada al seu últim disc, "Scratch meu back", on ha escollit 12 cançons d'autors a qui admira, les ha capgirat simfònicament i els ha donat un toc minimalista i dramàtic. Pràcticament sense pauses entre cançó i cançó, l'artista ha anat confeccionant "una única història", tal com ell mateix ha dit, de la música de les últimes dècades. El llegendari cantant britànic ha entonat, portades al seu terreny, obres de Lou Reed, Neil Young, Paul Simon, o fins i tot de conjunts més recents com Radiohead o Arcade Fire.

Ja després del descans, Gabriel ha delectat el públic amb les peces dels seus discos anteriors. En definitiva, ha ofert la seva història personal, però fent relectures plenes de matisos a les seves composicions.

Unes 4.000 persones han assistit aquesta nit al Palau Sant Jordi per escoltar el Peter Gabriel més simfònic en la intimitat. I és que si bé fa set anys Gabriel va assistir al mateix escenari davant de 12.000 persones, en aquesta ocasió la competència amb els concerts de la Mercè, l'elevat preu de les entrades o el fet de presentar una proposat tan arriscada han fet que tan sols 4.000 persones veiessin com, als 60 anys, el Gabriel continua experimentant com ho ha fet durant tota la seva trajectòria. No obstant, els espectadors han aprofitat la intimitat del concert. Han seguit amb solemnitat un Gabriel captivador amb moments gairebé místics.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut