El periodista científic de TV3 Xavier Duran
El periodista científic de TV3 Xavier Duran
Lleida

El periodista de TV3 Xavier Duran guanya el 32 Premi d'Assaig Josep Vallverdú

Jordi Virallonga s'endu el 20è premi de poesia Màrius Torres amb "Amor de fet"

RedaccióActualitzat

El periodista científic de TV3 Xavier Duran ha guanyat el 32 Premi d'Assaig Josep Vallverdú per l'obra "L'individu transparent. Dels raigs X al Big Data", una reflexió sobre els avantatges i els inconvenients de la cessió de dades personals en l'era digital. "Estem donant dades contínuament, vulguis o no. Ho fas voluntàriament penjant fotografies a les xarxes socials, però de manera inconscient quan dónes el telèfon mòbil o pagues amb targeta de crèdit", ha explicat el mateix Duran. En aquest sentit, ha afirmat que el llibre volia mostrar on estem, dels riscos i dels límits:

"Una societat que posa límits és una societat conscienciada dels beneficis i els perills que suposen aquests riscos".

Duran ja va rebre aquest guardó fa 24 anys amb l'obra "Les cruïlles de la utopia", on reflexionava sobre els beneficis i possibles perjudicis de la genètica i d'alguns fàrmacs per al cervell.

Per la seva banda, el doctor en Literatura Jordi Virallonga ha guanyat el 20è premi de poesia Màrius Torres amb "Amor de fet", que parla de trencar els tòpics de l'amor.

"Sembla que la vida es mou per tòpics i cal intentar trencar els tòpics que ens han ensenyat per viure una vida més intensa i plena", ha dit.

El 32è Premi d'assaig Josep Vallverdú està dotat de 9.000 euros i el 20è Màrius Torres de Poesia, de 6.000 euros. 

Anar al contingut