Barcelona

El periodista Carles Sentís publica el primer volum de les seves memòries

Un dels periodistes catalans més veterans, Carles Sentís, acaba de publicar el primer volum de les seves memòries. A punt de complir 95 anys, Sentís ha estat testimoni d'excepció dels fets més rellevants del segle XX, aquí i a fora. És la mirada d'un espectador privilegiat que encara avui és un gran observador de l'actualitat. Hi recull, a més de la infància, la precoç implicació en la política i el periodisme, en els Fets d'Octubre del 34, l'opció en la guerra pel bàndol franquista, la cobertura del judici de Nuremberg o l'estada al Congo.

Actualitzat

Com moltes tardes, Carles Sentís comenta la premsa amb la seva inseparable Maria, amb qui ha compartit 63 anys de la seva vida. Des que es van conèixer, quan eren exiliats durant la Guerra Civil, han viscut a París, a Nova York i en escenaris bèl·lics com Algèria durant la Segona Guerra Mundial.

Ara, després de resistir-s'hi molts anys perquè prefereix l'actualitat a la mirada al passat, el veterà periodista publica un primer volum de memòries, que, per raó de la seva mala visió, ha escrit el també periodista Xavi Ayén. Hi recull, a més de la infància, la precoç implicació en la política i el periodisme, en els Fets d'Octubre del 34, l'opció en la guerra pel bàndol franquista, la cobertura del judici de Nuremberg, l'estada al Congo i altres països, d'on va venir el seu interès per la política internacional, que li servia per evitar la censura.

El llibre aporta correspondència inèdita amb Cambó, De Gaulle i altres personalitats del segle XX, i Sentís, nascut el 1911, conserva la curiositat que creu imprescindible en un periodista i la vocació d'espectador que dóna títol a les seves memòries.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut