Protesta dels treballadors de "El Periódico", el 16 de maig del 2017 (ACN)
Protesta dels treballadors de "El Periódico", el 16 de maig del 2017 (ACN)
Barcelona

"El Periódico": comitè i empresa pacten 135 acomiadaments

Actualitzat

El Grup Z, editor d'"El Periódico", ha tancat un acord amb els representants dels treballadors que comportarà 135 acomiadaments.

Cent d'aquestes baixes són persones que ja s'havien apuntat a una llista per deixar el diari.

Els treballadors voluntaris començaran a rebre les primeres cartes d'acomiadament a partir de dilluns i deixaran l'empresa el 7 de maig, un cop transcorreguts els 15 dies de preavís. La resta ho faran el juliol de l'any que ve.

Una bona part dels acomiadaments afectaran la redacció i departaments com el de traducció en català, que es subcontractarà a una empresa externa.

Inicialment, la direcció del Grup Z va plantejar l'eliminació de 200 llocs de treball després de descomptar set baixes el 2017 i en rebaixar la massa salarial al 45%. Els treballadors van respondre amb la convocatòria de dotze jornades de vaga des del 23 de març.

El 67,5% dels treballadors d'"El Periódico de Catalunya" van votar entre dimarts i dimecres a favor de la darrera proposta de l'ERO.

L'empresa reconeix una situació econòmica i de vendes difícil que ja va provocar acomiadaments a l'"Sport" i el tancament de la revista "Interviú", entre altres mesures.

 

ARXIVAT A:
Mitjans de comunicació
Anar al contingut