El perfil dels votants d'Esquerra

Segons l'enquesta del CIS, els republicans són el partit amb el percentatge més alt de votants amb estudis superiors i, entre els seus votants, hi ha més homes que dones

Actualitzat

Segons l'enquesta del CIS, entre els votants d'Esquerra hi ha més homes que dones i és el partit amb el percentatge més alt de votants amb estudis superiors. En aquestes eleccions, els republicans capitalitzaran la fuga de vots de la CUP.

Esquerra està fent una campanya atípica, perquè el seu cap de llista és a la presó i no pot fer campanya. Tot i això, Oriol Junqueras sempre és present a tots els mítings: amb una foto i amb un lloc reservat a primera fila amb un llaç groc com a símbol.

 

 

El fet que el cap de llista no pugui fer campanya marca l'estat d'ànim d'alguns dels assistents:

"Fa molta pena, fa molta ràbia i hi ha molta indignació"

 

 

Anar als mítings és també una mostra de suport a Junqueras i als consellers cessats. ERC fa actes en teatres, pavellons i també a l'aire lliure. Entre el públic, des de votants convençuts a membres també de les entitats sobiranistes que dubten entre diferents opcions:

"M'interessen totes les opcions dins del marc del sobiranisme"

"Actualment és l'única força política que em representa"

 

Contràriament al que es pot pensar, en els mítings dels republicans, d'estelades n'hi ha més aviat poques. El que predomina és el groc, color del partit i, ara, símbol de solidaritat amb els empresonats. Flors de ganxet, llaços i bufandes, moltes fetes a mà... fins i tot complements per als cabells.

 

 

Najat Driouech, la número 10 de la llista, atrau als mítings amics i família d'orígens diversos.

"Nosaltres som un col·lectiu que porta temps ja a Catalunya, cap partit ens havia representat"

ARXIVAT A:
Eleccions 21DProcés catalàERCArticle 155
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut