Washington

El Pentàgon farà arribar a Obama una proposta per tancar Guantánamo

El president electe dels Estats Units, Barack Obama, ha manifestat públicament la seva intenció de tancar Guantánamo. Dit i fet. El Pentàgon hauria començat a elaborar una proposta que té com a data límit el 20 de gener, quan Obama serà investit president. El secretari de Defensa, Robert Gates, hauria ordenat al seu departament elaborar una planificació per organitzar el tancament de la presó situada a l'illa de Cuba.

Actualitzat
Actualment a Guantánamo, hi ha 250 reclusos, entre els quals, Khalid Sheikh Mohammed un dels acusats de la massacre de l'11 de setembre a Nova York.

La presó s'ha convertit en un llast per a Washington després que hagin saltat a la llum pública presumptes casos de tortures i detencions que desobeirien la legislació dels Estats Units, molt gelosa de la defensa de les llibertats.

Abans de tancar la presó, cal perfilar alguns serrells pendents. Per exemple, què succeirà amb el sistema de comissions militars, els judicis que estan pendents o una seixantena d'arrestats que havien de ser transferits als seus països d'origen.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut