Washington

El Pentàgon anuncia l'enviament de 2.200 soldats a l'Iraq en funcions policials

El Pentàgon ha aprovat l'enviament de 2.200 soldats més a l'Iraq. La petició de més efectius l'havia fet David Petraus, el nou comandant de les forces nord-americanes desplegades al país àrab. Petraeus ha advertit de l'increment de detinguts a la zona amb el desplegament del nou pla de seguretat. El secretari de Defensa dels EUA, Robert Gates, ha afegit que els 2.200 soldats se sumaran als 21.500 que el president nord-americà, George W. Bush, va anunciar que enviarà a Bagdad com a part del seu nou pla de seguretat per a l'Iraq.

Actualitzat

El nou contingent cap a l'Iraq estarà format per policies militars que s'encarregaran de la vigilància del creixent nombre d'insurgents detinguts a Bagdad davant l'augment de la violència a la capital iraquiana. Per Gates, aquest és un senyal que les coses funcionen millor i que l'aplicació del nou pla de seguretat està donant bons resultats. Gates s'ha referit també als constants atacs de la insurgència sunnita. Els ha atribuït a una resposta previsible a les noves mesures desplegades i s'ha mostrat convençut que hi ha signes que evidencien que el pla està funcionant.

D'altra banda, un exmarine dels EUA l'han detingut acusat d'espiar per a Al-Qaeda. Es tracta de Hassan Abujihaad, a qui han detingut a Phoenix, a Arizona. El Departament d'Estat l'acusa d'haver subministrat informacions classificades sobre posicions de vaixells de la Marina que navegaven cap al golf Pèrsic l'any 2001.
La informació anava destinada al web d'un grup identificat com a Azzam Publications, amb base a Londres.

Anar al contingut