L'escriptor Francesc Candel va morir ara fa deu anys
L'escriptor Francesc Candel va morir ara fa deu anys

El PEN Català, José Martí Gómez i Agustí Alcoberro, premis Memorial Francesc Candel

S'han lliurat coincidint amb el desè aniversari de la mort de l'escriptor

RedaccióActualitzat

El PEN Català, el periodista José Martí Gómez i l'historiador Agustí Alcoberro han rebut aquest dilluns els premis Memorial Francesc Candel, que s'han lliurat en el Col·legi de Periodistes de Catalunya, coincidint amb el desè aniversari del traspàs de l'escriptor.

Al PEN Català, se li ha concedit el Memorial d'Àmbit Social "pel seu històric suport als escriptors en situacions de perill, a la llibertat d'expressió i a l'activisme en defensa de les cultures oprimides i els drets lingüístics, des que la secció catalana del Pen Club Internacional fou constituïda el 1922".

El Memorial de Comunicació ha estat per al periodista José Martí Gómez, "per una llarga trajectòria que s'inicià a mitjans dels anys 60 corregint galerades al 'Diario de Barcelona'". El 1970 va començar a treballar a "El Correo Catalán", "on destacà especialment per les seves cròniques judicials".

Finalment, a Agustí Alcoberro se li ha atorgat el Memorial d'Àmbit Cultural "considerant una intensa trajectòria d'activisme social i les seves aportacions al coneixement i divulgació de l'edat moderna de Catalunya, que feu com a professor d'història i com a col·laborador de diversos mitjans de comunicació". D'Alcoberro també es destaca que des de la direcció del Museu d'Història de Catalunya contribuí a la divulgació de l'obra i el pensament de Francesc Candel amb ocasió del 50è aniversari de la publicació del llibre "Els altres catalans".

El premi consisteix en una escultura de Ferran Soriano que representa una figura humana en actitud de llegir, i una litografia de Joan Pere Viladecans. Els premis van ser atorgats per primer cop l'any 2008 i entre els guardonats de les diverses edicions hi ha la Coordinadora de Colles Castelleres, la Fundació Lluís Carulla, la Federació d'Ateneus de Catalunya i l'Escola SEAT.

Anar al contingut