Barcelona

El pederasta confés dels maristes i les seves víctimes parlen en un documental

A "Shootball", que s'estrena aquest divendres a DocsBarcelona, Joaquín Benítez parla, per primer cop, a cara descoberta

RedaccióActualitzat

El cas de pederàstia de l'escola dels Maristes arriba al cinema. Aquest divendres s'estrena al DocsBarcelona la pel·lícula "Shootball", una investigació sobre els abusos sexuals confessats pel professor de gimnàstica Joaquín Benítez.

Al documental, fet per la productora de Sabadell Forest Film Studio i dirigit per Fèlix Colomer, es pot veure i sentir per primera vegada Benítez, que ara està pendent de judici. També parlen les víctimes. 

 

 

Un dels moments més impactants del documental és quan el pederasta confés escolta -en una tauleta tàctil- les duríssimes declaracions dels joves que va agredir quan eren nens.

"Jo vaig perdre la virginitat amb una violació."

"Em va abaixar els calçotets, es va ajupir i em va fer una fel·lació."

Benítez escolta els testimonis aparentment impassible. De vegades, ni mira la tauleta. No ho nega, però sorprèn que no es consideri pederasta.

"Jo no era el típic pederasta. O sigui, jo no em sentia mai pederasta. Sentia que tenia un comportament distorsionat. Pederasta és el que realment ho és. Jo actuava com un pederasta. Una cosa és que un se senti bé en aquest paper de pederasta i una altra cosa és que actuïs com un pederasta. Jo no gaudia. Jo tenia una addicció, un problema important."

En el documental hi participa el pare que va destapar el cas, Manuel Barbero. A punt de saber-se la data del judici, el que explica Benitez contrasta amb la seva estratègia de defensa. Tot i haver reconegut una gran part dels fets, en el seu escrit davant del jutge no els assumeix i demana l'absolució.

 

 

Barbero es mostra indignat.

"M'indigna que ara Benítez digui que tot el que ha passat no ha passat així. M'indigna que, després de tot el que han sofert les víctimes, ara les vulgui arrossegar a un judici injust on ell ho negui tot."

A partir del juny, "Shootball" arribarà en sales de cinema i també hi haurà una versió adaptada per a televisió a "Sense ficció" de TV3, i es podrà veure l'entrevista íntegra a Benítez.

 

 

ARXIVAT A:
Pederàstia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut