Felip VI, durant el discurs del 3 d'octubre del 2017
Felip VI, durant el discurs del 3 d'octubre del 2017

El PDeCAT registra una iniciativa perquè el Congrés reprovi Felip VI

Actualitzat

El PDeCAT ha registrat aquest dijous al Congrés una proposició no de llei perquè el ple de la cambra condemni la posició del rei Felip VI sobre el procés sobiranista català i demani l'abolició de la monarquia, en considerar-la "caduca" i "antidemocràtica".

En el text, el partit independentista planteja una condemna expressa "del posicionament del rei Felip VI, la seva intervenció en el conflicte català i la seva justificació de la violència exercida pels cossos policials l'1-O" en el discurs del 3 d'octubre de 2017.

La monarquia, "caduca i antidemocràtica"

El PDeCAT també reclama que el Congrés manifesti "el seu compromís amb els valors republicans" i demana l'abolició de la monarquia titllant-la d'"institució caduca i antidemocràtica".

A més, de cara al judici al procés sobiranista i les amenaces d'una altra aplicació de l'article 155, el text insta totes les institucions a garantir "la lliure expressió de la pluralitat política a l'estat".

En la seva argumentació, el grup que encapçala Carles Campuzano recorda que el Parlament de Catalunya ja va aprovar una moció presentada per Catalunya en Comú-Podem censurant l'actitud de Felip VI i en contra de la monarquia, un text que el govern espanyol ha impugnat davant del Tribunal Constitucional.

Abans del debat i votació de la proposta en el ple del Congrés, la moció necessita el vistiplau de la Mesa del Congrés, en la qual el PP i Ciutadans tenen majoria.

ARXIVAT A:
MonarquiaFelip VIPDeCAT
Anar al contingut