Votació durant l'assemblea del PDeCat d'aquest dissabte
Votació durant l'assemblea del PDeCat d'aquest dissabte

El PDeCAT inicia el procés per integrar-se a la Crida de Puigdemont

RedaccióActualitzat

L'assemblea del PDeCat ha provat una esmena inclosa a la ponència política que posa en marxa el procés d'integració a la Crida Nacional per la República. L'esmena aprovada insta la militància a "sumar-se i participar activament a títol personal" en el projecte impulsat per Carles Puigdemont, Quim Torra i Jordi Sànchez.

La defensa de la ponència, redactada per Josep Rull, Jordi Turull, Lluís Puig i Quim Forn, ha estat defensada per l'alcalde de Valls i portaveu de Junts per Catalunya al Parlament, Albert Batet, que en un tuit ha manifestat que havia estat un "moment molt emotiu".

 


Segons Batet, l'esmena s'ha aprovat "pràcticament per unanimitat". El text també assenyala que l'assemblea del PDeCAT "delega" en una comissió les funcions d'"acordar amb els impulsors de la Crida l'aportació" del Partit Demòcrata. Aquest acord haurà de ser "ratificat" pels associats.

Segons el document aprovat per la ponència política, la comissió ha de "contribuir a la cohesió d'acció" del PDeCAT amb les institucions per tal que "sigui coherent amb l'objectiu" de la Crida. Fonts del partit apunten que la comissió organitzativa hauria de consensuar, validar i estructurar com es crearia i s'integraria aquesta comissió als òrgans de direcció. L'esmena també fa referència a la "generositat" amb què ha d'actuar el partit:

"L'excepcionalitat que les institucions polítiques i judicials de l'Estat han imposat a Catalunya, amb presos i exiliats que viuen sota l'amenaça de condemnes del tot injustes i impròpies d'un estat democràtic, obliga el PDeCAT a actuar amb generositat màxima per seguir contribuint eficaçment a la solució del conflicte polític existint mitjançant l'assoliment de l'exercici a l'autodeterminació en el camí cap a la República catalana".

 

ARXIVAT A:
PDeCAT
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut