Jordi Turull, a l'entrevista a "Els matins"
Jordi Turull, a l'entrevista a "Els matins"
Barcelona

El PDeCAT, JxSí i ERC demanen a Gordó que entregui l'acta de diputat

Des de l'oposició demanen a Artur Mas o Carles Puigdemont que donin explicacions públiques sobre Gordó, a qui el TSJC investiga pel cas del 3%

RedaccióActualitzat

Les direccions del PDeCAT, d'ERC i Junts pel SÍ demanen a Gordó que entregui l'acta de diputat. Consideren que hauria de plegar del tot per no perjudicar el procés sobiranista, després que aquest matí l'exconseller de Justícia hagi anunciat que deixa el PDeCAT i JxSí però que continua com a diputat no adscrit.

El president de Junts pel Sí, Jordi Turull, creu que el diputat Germà Gordó "s'equivoca molt" amb la decisió. En una entrevista a "Els matins" de TV3, Turull ha retret a Gordó "que vagi a la seva" i que no doni prioritat al procés sobiranista. Turull ha recalcat que en el cas del seu grup sempre s'ha dit que, ja que "no podíem comptar vots, sí que comptàvem diputats. Per tant, si hi ha un grup en què ningú es pot sentir moralment propietari del seu escó és JxSí".

 

La portaveu del govern, Neus Munté, ha dit que l'executiu fa seu el posicionament de JxSí, i per tant, també reclama a Gordó que entregui l'acta de diputat.

Des d'ERC, consideren que "cap excusa és vàlida per aferrar-se al càrrec" i que "el projecte de JxSí va obtenir 62 diputats i aquesta és la representació que li correspon al Parlament".

Ciutadans ha demanat la compareixença del president, Carles Puigdemont, al Parlament pel cas Gordó i ha carregat contra ERC i la CUP per impedir-ho. Per Fernándo de Páramo, "Junqueras s'ha convertit en la crossa del 3%: no ha exigit res per lluitar contra la corrupció".

 

Miquel Iceta, del PSC, subratlla que a Gordó no l'investiguen per enriquiment personal, sinó per suposades comissions il·legals a Convergència i que no entén com el PDeCAT se'n vol desentendre.

El PPC demana explicacions públiques d'Artur Mas sobre Gordó ja que "continua sent el líder del PDeCAT" i que no "s'amagui darrere de Marta Pascal".

 

CSQP demana a Gordó que renunciï a l'acta de diputat i que no es mantingui "atrinxerat" en el seu escó. Fachin ha recordat al PDeCAT que "el passat segueix allà" malgrat la refundació i qualifica de "molt curiós" el silenci de Mas.

 

També ha criticat "l'atrinxerament" de Gordó el president de l'ANC, Jordi Sànchez, que li ha recalcat que la seva acta de diputat pertany al "projecte comú" de l'independentisme.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut