El PDeCAT engega la campanya pel referèndum reivindicant la via catalana

El PDeCAT engega la campanya pel referèndum reivindicant la via catalana
Barcelona

El PDeCAT engega la campanya pel referèndum reivindicant la via catalana

Redacció Actualitzat
Puigdemont al Consdell Nacional del PDeCAT

Puigdemont al Consdell Nacional del PDeCAT

El Consell Nacional del PDeCAT defensa la via catalana del pacte i de la negociació, i de manera pacífica. En una actualitat marcada pel desarmament d'ETA, tant el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, com Artur Mas, han fet referència a la situació al País Basc, en contraposició al procés català.

Des del partit demòcrata també han anunciat que dissabte que ve començaran la campanya pel sí al referèndum. El consell nacional del partit ha tancat el calendari per als pròxims mesos, en una jornada que ha servit també per tancar files al voltant dels quatre processats pel 9-N.

Puigdemont ha afirmat que la via catalana és l'única vàlida davant un Estat que només espera la rendició:

"L'estat espanyol, tristament, només espera que ens rendim. I ens vol derrotar en la rendició. I ja sabem què passa si ens rendim o ens derrota, que el que ve després és la repressió perquè no hi ha res més que l'Estat espanyol pugui posar sobre la taula. I no ho acceptarem, mai"

Puigdemont també ha volgut deixar clar que "no hi haurà inhabilitacions que aturin la democràcia".

Mas, també en referència al procés basc, ha posat en dubte que Rajoy tingui altura de mires per donar resposta a la decisió d'ETA. L'expresident ha ironitzat que "és com demanar-li un peix que surti fora de l'aigua".

Mas també ha insistit que cal seguir lluitant, perquè l'objectiu és a tocar:

"Estem a punt d'aconseguir un objectiu que s'ha lluitat durant molt temps, però sobretot aquests darrers anys. En aquests moments, aconseguir la victòria no és només aconseguir ser lliures, que també, si no que és poder dir a tota aquella gent que un dia naixerà en un futur, que si neixen en una Catalunya lliure naixeran en un dels millors països del món"

El PDeCAT ha donat llum verda al reglament de les primàries per a les municipals, que permet que es puguin presentar independents.

VÍDEOS RELACIONATS