Barcelona

El PDeCAT designa Puigdemont pel 21D, a l'espera de consensuar una "llista de país"

RedaccióActualitzat

El PDeCAT ha reiterat avui que la seva opció és presentar-se a les eleccions del 21 de desembre amb una llista unitària, que incorpori totes les sensibilitats, amb els consellers cessats pel govern espanyol i encapçalada per Carles Puigdemont.

La coordinadora general del PDeCAT ha dit que el partit vol "que sigui el president Puigdemont qui lideri el dia 21 un gran desbordament a les urnes"

"El Consell Nacional ha validat que la nostra és una aposta per una gran llista unitària que incorpori totes les sensibilitats."

El partit ha fet aquest matí un emotiu Consell Nacional en què han recordat els consellers empresonats. La coordinadora general del partit, Marta Pascal, ha fet una crida a la solidaritat interna i externa per desbordar les urnes:

"Fem que la tristesa es converteixi en potència i el 21 de desembre les urnes siguin plenes de dignitat."

"No ens queda una altra alternativa que desbordar les urnes el 21D perquè no podem deixar que els que han aplicat el 155 es quedin amb les institucions catalanes."

El Consell, que s'ha fet a la Universitat Pompeu Fabra, l'ha encapçalat el president de la formació, Artur Mas; la vicepresidenta, Neus Munté; la coordinadora general, Marta Pascal, i el coordinador d'Organització, David Bonvehí.

Marta Pascal ha dit que el programa amb què el PDeCAT concorri a les eleccions del 21 de desembre, ha d'incloure la recuperació de les institucions catalanes i per la República:

"El programa ha de ser clar, que tothom l'entengui. Ha d'apostar per la llibertat del país i d'un Estat en forma de República, l'amnistia per a tots els presos polítics i la recuperació absoluta de totes les nostres institucions."

El president del PDeCAT, Artur Mas, ja es va mostrar partidari aquest dissabte al "Preguntes freqüents" de TV3 de tancar files amb Puigdemont si es presentava com a candidat.

Homenatge als consellers empresonats i als que són a Brussel·les

La formació ha volgut homenatjar els membres empresonats del govern, que l'executiu espanyol considera cessats, així com els que estan a Brussel·les, a més del president Carles Puigdemont. A la primera fila de la sala s'hi han deixat cadires buides i llaços grocs per als dirigents que són a la presó.

 

A més, durant l'inici de la reunió d'aquest òrgan, la dona de Jordi Turull ha rebut l'escalf del PDeCAT des de dalt de l'escenari.

ARXIVAT A:
Govern empresonatEleccions 21D
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut