El PDeCAT de Portbou investiga si l'alcalde va rebre pressions de funcionaris per canviar el pany del col·legi electoral

ACN Portbou.-Regidors del PDeCAT de Portbou (Alt Empordà) investigaran si l'alcalde, Josep Lluís Salas, va rebre pressions de personal funcionari de l'Ajuntament per canviar el pany del col·legi electoral l'1-O. L'actuació va obligar a buscar un nou centre a darrera hora per permetre les votacions i va aixecar polseguera entre la població però també entre la resta de regidors del partit que integren el govern municipal. El regidor del PDeCAT, Xavi Barranco, diu que s'han reunit amb Salas i que aquest els ha manifestat que es va "equivocar" però que ho va fer sota pressió. Per això, afirma, volen "depurar responsabilitats" i, si s'escau, obrir "un expedient disciplinari si algú s'ha excedit en les seves funcions". Per altra banda, Barranco assegura que posaran el cas en coneixement del partit a nivell comarcal perquè decideixi si cal demanar al batlle que faci un pas al costat.

A Portbou van saltar totes les alarmes aquest dissabte quan es van adonar que algú havia canviat el pany de la sala Walter Benjamin, el col·legi electoral on s'havia de votar pel referèndum de l'1-O. Així ho va denunciar un regidor de l'equip de govern, Sergi Aranda, a través de les xarxes socials, apuntant directament a l'alcalde i acusant-lo de "creuar la línia vermella" i "apostar pel feixisme". Els regidors es van organitzar i, finalment, van aconseguir obrir una sala propera, l'Espai Jove, on es va poder votar fins a les cinc de la tarda. Aleshores, els responsables de la mesa van decidir tancar davant dels avisos de l'arribada d'efectius policials. El rebombori, però, ha continuat aquests dies. Diversos regidors del partit asseguren que en una junta de govern celebrada el mateix divendres es va deixar clar que tot estaria en ordre per diumenge i que, a més, el partit està "plenament compromès" amb el referèndum. "Us podeu imaginar que veure això va ser com una gerra d'aigua freda, per dir-ho d'alguna manera", diu Barranco.Per això, aquesta setmana alguns d'ells s'han reunit amb l'alcalde per demanar-li explicacions. Segons ha explicat Barranco, aquest s'ha mostrat penedit per la decisió, ha admès que "es va equivocar" i ho ha atribuït a pressions que, suposadament, hauria rebut de personal funcionari de la casa. Davant d'això, assegura que iniciaran una investigació per "depurar responsabilitats" i determinar "si algú es va excedir en les seves funcions". En aquest sentit, Barranco apunta a la possibilitat (si tot plegat es demostra) d'obrir un "expedient disciplinari" al o als responsables. "Ho considerem un fet gravíssim", insisteix. La continuïtat de Salas, en mans del partitD'altra banda i pel què fa a la permanència del batlle en el càrrec, Barranco diu que tenen previst fer una reunió amb els afiliats locals per abordar la situació i que posaran el cas en coneixement de la direcció del partit. Ha de ser aquesta, afegeix, "qui ha de prendre una decisió" sobre la continuïtat de Salas al capdavant del govern municipal. A Portbou, Salas governa liderant el PDeCAT amb sis regidors, una d'ERC i dos més de la Candidatura Local de Portbou (CP). Tots governen en coalició i no hi ha oposició.

Anar al contingut