Els representants del PDeCAT a les comarques de Lleida de l'Alt Pirineu i a l'Aran, Toni Postius, Mayte Rivero i Joan Reñé. Imatge del 19 …
Els representants del PDeCAT a les comarques de Lleida de l'Alt Pirineu i a l'Aran, Toni Postius, Mayte Rivero i Joan Reñé. Imatge del 19 d'abril del 2017. (Horitzontal)

El PDeCAT de Lleida, Alt Pirineu i Aran denuncia que els pressupostos de l'Estat per al 2017 "desatenen" la demarcació

ACN Lleida.-El PDeCAT de Lleida, l'Alt Pirineu i l'Aran ha denunciat aquest dimecres que el projecte de pressupostos de l'Estat per al 2017 presentada per l'executiu espanyol "desatén" la demarcació i "és la prova de la desconnexió de l'Estat vers Catalunya i, en concret, pel que fa a les inversions en les comarques lleidatanes i pirinenques". La formació ha recordat "les inversions no executades i les promeses incomplertes" com ara les millores a l'N-240, entre Lleida i les Borges Blanques, a l'N-230, N-260, l'execució de la totalitat de l'A-14, entre la capital del Segrià i la Val d'Aran, o a la línia ferroviària entre Lleida i Manresa, "on la partida és inexistent". El Partit Demòcrata també ha remarcat la "nul·la" inversió en el projecte del Corredor Mediterrani i ha tornat a reclamar la connexió de Lleida amb aquest eix ferroviari, "que garantiria la viabilitat i competitivitat de les mercaderies del sector agroalimentari del territori lleidatà". El PDeCAT ja ha anunciat que presentarà una esmena a la totalitat "perquè aquests pressupostos no s'ajusten a les necessitats dels catalans i molt menys dels lleidatans i pirinencs".

El president de la Vegueria de Lleida del Partit Demòcrata, Joan Reñé, la presidenta de la Vegueria del Pirineu i senadora, Mayte Rivero i el diputat al Congrés, Toni Postius han valorat aquest dimecres la proposta de pressupostos de l'Estat per al 2017 en relació amb les comarques de Lleida, l'Alt Pirineu i l'Aran. Rivero ha manifestat que els pressupostos de l'Estat per al 2017 "són l'expressió de la voluntat política" del govern popular "i la seva execució és la prova d'esforç d'aquesta voluntat". "L'estat espanyol sempre ha suspès en inversions a Catalunya, i especialment, a les comarques lleidatanes i pirinenques", ha sentenciat la senadora. Toni Postius ha criticat que aquests pressupostos "eixamplen el dèficit fiscal i no responen a les necessitats de Catalunya i de les comarques de Lleida, l'Alt Pirineu i l'Aran". A més, ha recalcat que "les inversions respecte a l'any anterior disminueixen un 46% tenint en compte que es venia d'uns pressupostos prorrogats on les inversions previstes no han estat executades". Altrament, el PDeCAT també ha posat de relleu la reducció pressupostària del Ministeri d'Agricultura, que se situa entorn del 8%, "fet que afecta al sector agroalimentari i agroindustrial de les comarques lleidatanes i pirinenques". Pel diputat al Congrés, les inversions pressupostades per aquest 2017 demostren que "l'Estat ha desconnectat vers Catalunya i de les seves responsabilitats". En aquest sentit, ha posat de relleu que la inversió per càpita respecte a Catalunya és de 155 euros per habitant, mentre la mitjana estatal se situa en els 185 euros\/habitant tot i que "en comunitats com és el cas de Castella i Lleó i Galícia la inversió és de 405 i 341 euros\/habitant, respectivament". Finalment, el president del Partit Demòcrata a la Vegueria de Lleida, Joan Reñé, ha subratllat la disconformitat amb els pressupostos presentats per l'executiu espanyol pel que fa al dèficit en les inversions primordials de connexió dels lleidatans amb el Pirineu i la costa. En aquest sentit, Reñé ha posat de manifest la "nul·la" inversió en el projecte del Corredor Mediterrani i ha tornat a reclamar la connexió de Lleida amb aquest eix ferroviari.

Anar al contingut