El PDeCAT critica que les marquesines del mercat de llibre vell del Mercat de Sant Antoni hipotequen la visió de l'edifici

ACN Barcelona.-El grup municipal del PDeCAT ha demanat un informe a la Comissió Tècnica de Millora i Manteniment de l'Eixample sobre les marquesines que acolliran el mercat dominical de llibre vell del Mercat de Sant Antoni. Tot i destacar que l'obertura del mercat reformat "és una oportunitat pel barri", la regidora Francina Vila critica que aquestes estructures metàl·liques tenen un impacte negatiu sobre l'edifici del mercat i el seu entorn i el paisatge urbà de la zona. "Hipotequen clarament la visió", assegura. Amb la sol·licitud de l'informe, el PDeCAT vol conèixer els criteris que es van seguir per a la instal·lació d'aquestes marquesines per si van ser els correctes i si les parades estan ben instal·lades a l'entorn on s'han ubicat. A més, Vila ha informat que en la propera Comissió d'Ecologia, Urbana i Mobilitat, el PDeCAT preguntarà al govern municipal perquè va decidir instal·lar aquestes estructures i si va consultar els veïns i veïnes, paradistes i els mateixos comerciants abans de fer-ho.

En un comunicat, la regidora Francina Vila també ha criticat que en el procés de participació del darrer tram de les obres els grups municipals no han estat pràcticament convocats i ha alertat que els veïns temem que aquestes parades puguin acabar com l'estructura del carrer Urgell que actualment cull el mercat dominical i "que s'ha convertit en un pou de brutícia".

Anar al contingut