Carles Puigdemont en l'acte del PDeCAT
Barcelona

El PDeCAT comença la campanya pel "sí" al referèndum

El president assegura que Espanya farà allò "confessable i inconfessable" encara que vulneri la Constitució

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha avisat aquest dissabte que l'estat espanyol està "disposat a tot" per aturar el referèndum i per evitar que "els catalans exigeixin la llibertat", encara que vulneri la Constitució:

"Si cal incomplir-la ho faran, perquè la resposta que està disposat l'estat espanyol a donar per impedir que puguem decidir lliurement és tot, tot i tot. El confessable i l'inconfessable"

Puigdemont ha recriminat a l'Estat que només faci sentir un sol missatge: "l'amenaça i la venjança" i que això els serveix de justificació per no "arreglar les infraestructures".

Puigdemont ha pronosticat que, malgrat tots els esforços de l'estat espanyol, la resposta al referèndum serà un "sí" majoritari:

"Hi haurà un "sí" enorme que s'entendrà en totes les capitals menys en una. El món el construeix el "sí"".

Aquestes declaracions les ha fet Carles Puigdemont en l'acte amb què el PDeCAT ha arrencat la campanya pel referèndum. Ho ha fet en un acte polític titulat "Diguem sí" al Teatre Nacional de Catalunya, a Barcelona.

L'acte arriba 24 hores després que el govern espanyol va confirmar que portaria els comptes de la Generalitat al Tribunal Constitucional per les partides del referèndum, un cop rebut el dictamen del Consell d'Estat. I l'endemà també que la Fiscalia Superior de Catalunya va informar que investigava si el govern català havia començat els preparatius del referèndum.

L'acte ha estat una nova oportunitat per mostrar el suport als quatre condemnats pel 9N: l'expresident Artur Mas, les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau, i el diputat Francesc Homs.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut