Barcelona

El PDeCAT aparca el debat de la successió fins a les eleccions

RedaccióActualitzat

El no rotund de Puigdemont a presentar-se a la reelecció ha obert el debat sobre la seva successió. Ja circulen algunes travesses, entre les quals destaca el nom de la portaveu del govern, Neus Munté. Ella mateixa i també la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, defugen obrir ara aquest debat. La prioritat, diuen, és el referèndum.

La formació no vol tractar el tema sobre el candidat a les pròximes eleccions fins que estiguin a punt de convocar-se. Pascal aposta per deixar de banda la qüestió per centrar tots els esforços en la celebració del referèndum.

"Fer que la nostra militància s'activi per guanyar la majoria pel referèndum per la independència. Quan toqui parlar de candidats perquè tenim un escenari electroal imminent ho farem. Ho farem amb el to del nostres partit, pendrem una decisió tots plegats conjuntament mirant què és el millor per al nostre partit"

Pascal n'ha parlat durant un esmorzar amb 300 associats a Juneda, a les Garrigues.

L'oposició parla d'incertesa i inestabilitat

Els partits de l'oposició han criticat l'anunci de Puigdemont. Pel PP, afegeix inestabilitat a la situació política de Catalunya, mentre que el PSC parla d'incertesa. Per la seva banda, Ciutadans diu que no només hi ha un buit en la successió de Puigdemont, sinó una falta de projecte del PDeCAT.

El portaveu parlamentari, Carles Carrizosa, diu que entén que el president Puigdemont no vulgui repetir al càrrec davant de la inestabilitat que, diu, viu l'executiu català.

"Seguim amb un govern inestable. Sembla normal que el president Puigdemont no vulgui continuar amb aquesta inestabilitat permanent que no li permet ni tan sols poder assegurar que acabarà l'any com a president de la Generalitat"

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut