Madrid

El PDC descarta unir-se al grup d'ERC i es quedarà al Grup Mixt

Pascal confirma que recorreran al Constitucional la decisió de deixar-los sense grup a les dues cambres, just quan la mesa del Senat ratifica el veto al grup de l'antiga Convergència

RedaccióActualitzat

El Partit Demòcrata Català descarta unir-se al grup d'Esquerra al Congrés dels Diputats i es quedarà al Grup Mixt, tant a la cambra baixa com al Senat. Ho ha confirmat la coordinadora general de la formació, Marta Pascal, a l'entrevista al programa "Migdia al dia", del 3/24.

"Nosaltres optarem per quedar-nos al Grup Mixt. Creiem que tant al Senat com al Congrés, en ser el grup majoritari del Grup Mixt, utilitzarem aquesta força per fer política des d'allà".

Pascal també ha confirmat que recorreran al Constitucional la decisió de deixar-los sense grup a les dues cambres de les Corts.

"Nosaltres recorrerem a instàncies superiors; crec que es pot fer al Tribunal Constitucional, perquè és evident que el reglament empara perfectament l'opció que tinguem grup propi".

Pascal ha assegurat que "el pacte polític amb el PP no existeix ni existirà", i considera que "aquesta interpretació tan restringida del reglament fa pensar que hi ha una voluntat política de fer-nos callar" i lamenta "la complicitat d'alguns" en tot plegat.

Aquestes declaracions arriben just quan la mesa del Senat ha ratificat la seva decisió de no concedir grup propi al Partit Demòcrata Català. La mesa de la cambra alta ha rebutjat el recurs que havia presentat l'antiga Convergència davant d'aquesta negativa i, per tant, els seus quatre senadors hauran d'anar al Grup Mixt.

La mesa ha utilitzat el mateix argument que va fer servir dilluns passat. El màxim òrgan del Senat recorda que calen deu senadors per poder formar grup propi i que el Partit Demòcrata Català només en té quatre.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut