Palma

El Partit Socialista de les illes Balears, disposat a votar "no" a Rajoy

L'executiva del PSIB demana una reunió urgent entre Francina Armengol i Javier Fernández per demanar la llibertat de vot

RedaccióActualitzat

Els socialistes de les illes Balears estan disposats a trencar. Els dos diputats a Madrid tenen decidit votar "no" a Rajoy, segons ha pogut saber TV3, si bé esperen que, d'aquí al ple, la gestora faci un gest perquè no s'hagi de visualitzar la trencadissa.
Aquest dilluns al vespre s'ha reunit l'executiva. De portes enfora, per demanar a Madrid llibertat de vot. Però, com ha dit Xisco Miralles, portaveu del PSIB, amb una advertència:

"En el cas de tenir una resposta negativa, nosaltres haurem d'apel·lar també a la consciència dels diputats que participen a la votació."

De portes endins estudiaran el full de ruta, què pot passar en el futur més immediat. Hi ha presses, perquè el calendari corre, i el portaveu ho ha deixat ben clar:

"Idò que no badin."

De les conseqüències que tot plegat pot provocar en el govern no n'ha volgut parlar.

Hores abans de l'executiva, Podem de les Illes Balears s'ha afegit a les pressions. Si els dos diputats s'abstenen, han dit, el pacte podria estar en perill de mort.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut