Katmandú

El Partit Maoista del Nepal lidera el recompte de vots de les eleccions a l'Assemblea

A poc a poc es van coneixent els resultats de les eleccions presidencials al Nepal, que es van celebrar dijous passat. L'escrutini es preveu que trigui més d'una setmana. De moment, els antics rebels maoistes del Nepal lideren el recompte de vots. Han guanyat a 89 de les 163 circumscripcions escrutades. El Partit del Congrés, el del primer ministre, és el segon en el recompte. La nova assemblea que resulti dels comicis hauria d'abolir la monarquia i declarar una república en aquest país a cavall entre la Xina i l'Índia.

Actualitzat
Amb 23 representants, els marxistes leninistes són la tercera formació i la quarta és la minoria madheshi amb 18 escons. A banda de ser el partit que ha sumat més suports, els maoistes del Nepal encapçalen el recompte en la majoria de circumscripcions en què l'escrutini està en marxa.

Els ciutadans del Nepal van acudir a les urnes, dijous passat, per escollir els seus representants polítics. Dels 601 membres que té l'Assemblea Constituent, 240 s'escullen per sistema majoritari, 335 per proporcional i els 26 restants els designa el govern.

Resoldre i distribuir els sufragis amb aquest complicat sistema, que combina la fórmula proporcional i majoritària, és el que fa que la Comissió Electoral nepalesa hagi previst que no tindrà els resultats fins al dissabte 19 d'abril, 10 dies després de les eleccions.
Anar al contingut