La Paz

El partit d'Evo Morales hauria guanyat el referèndum de Bolívia, però sense aconseguir una majoria suficient

El Moviment al Socialisme (MAS) del president Evo Morales hauria guanyat els comicis segons una enquesta, però no hauria aconseguit la majoria. El MAS hauria obtingut 125 dels 255 diputats constituents, seguit dels 78 diputats de l'aliança conservadora Podem i els dotze dels centristes d'Unitat Nacional. Per aprovar una nova Carta Magna cal el vot favorable de dos terços de l'assemblea, però el MAS no ha aconseguit ni la meitat dels constituents, malgrat els pronòstics optimistes d'Evo Morales, que havia augurat un 80% dels diputats durant la campanya electoral.

Actualitzat

Els 225 assembleistes s'instal·laran el proper 6 d'agost a la ciutat de Sucre, capital constitucional del país, per redactar una nova Carta Magna. Ja han anunciat la seva presència aquest dia els presidents de l'Argentina, Néstor Kirchner, i de Veneçuela, Hugo Chávez. També hi han estat convidats, tot i que no han confirmat encara la seva presència, la presidenta de Xile, Michelle Bachelet, i el de França, Jacques Chirac.

Morales també vol comptar amb la presència del cap de govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i el president del Brasil, Luiz Inácio Lula da Silva. A aquest darrer, Morales el convidarà oficialment dimarts que ve, quan es trobin en una reunió presidencial del Mercosur a Veneçuela.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut