Madrid

El Partit Demòcrata Català es queda sense grup propi al Senat

Els quatre membres del PP a la mesa hi han votat en contra, els dos del PSOE s'han abstingut i el del PNB hi ha votat a favor

RedaccióActualitzat

El Partit Demòcrata Català s'ha quedat sense grup parlamentari propi al Senat. La mesa de la cambra alta ho ha decidit aquest migdia. Els quatre membres del PP a la mesa hi han votat en contra, els dos del PSOE s'han abstingut i el del PNB hi ha votat a favor.

El vicepresident del Senat, el popular Pedro Sanz, ha recordat que el reglament de la cambra requereix deu senadors per formar grup parlamentari, que poden quedar en sis durant la resta de la legislatura. L'antiga CDC té quatre parlamentaris i havia recorregut a sis senadors d'altres formacions per intentar constituir un grup propi. Segons Sanz, això "semblava més aviat un grup mixt."

La mesa del Senat havia ajornat la decisió sobre aquesta qüestió fins que no tingués un informe jurídic que van demanar. El PDC, per tant, s'haurà d'integrar al grup parlamentari mixt. És el primer cop que Convergència no té grup propi a la cambra alta espanyola.

El portaveu de l'antiga CDC, Josep Lluis Cleries, ja ha anunciat que presentaran recurs a la decisió i ha demanat a la cambra alta que apliqui el reglament "i deixi la política per a l'hemicicle".
 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut