Angela Merkel i Annegret Kramp-Karrenbauer, aquest dilluns, durant el congrés del CDU (Reuters)
Angela Merkel i Annegret Kramp-Karrenbauer, aquest dilluns, durant el congrés del CDU (Reuters)
Berlín

El partit de Merkel aprova per majoria l'acord de govern amb els socialdemòcrates

El miler de delegats del CDU també aproven el nomenament d'Annegret Kramp-Karrenbauer com a número dos de la formació i probable successora de Merkel

RedaccióActualitzat

El congrés dels demòcrata-cristians alemanys (CDU), reunits a Berlín, ha donat llum verda per majoria aclaparadora al projecte de govern amb els socialdemòcrates (SPD).

El vistiplau a l'acord de govern alleuja la cancellera després d'una revolta interna inèdita i de cinc mesos d'incertesa política sense precedents al país. Merkel, però, avisa:

"Solidaritat i responsabilitat van juntes. Qui faci els deures pot comptar amb la nostra solidaritat, però amb nosaltres no serà possible que algú es relaxi a costa dels altres."

 

Notícia relacionada: Merkel assegura que la Gran Coalició garanteix l'estabilitat d'Alemanya

 

El miler de delegats també han aprovat aquest dilluns el nomenament d'Annegret Kramp-Karrenbauer com a número dos de la formació i probable successora d'Angela Merkel, de qui n'és estreta col·laboradora. Merkel havia designat Annegret per al càrrec ja feia una setmana. La nova número dos dels demòcrata-cristians té la tasca de reestructurar la formació.

La decisió del CDU de donar llum verda a l'entesa amb els socialdemòcrates queda ara pendent de la consulta vinculant de l'altra banda, és a dir, del gairebé mig milió d'afiliats de l'SPD. Els resultats d'aquesta consulta se sabran diumenge que ve.

 

Notícia relacionada: Martin Schulz dimiteix i Andrea Nahles el substitueix al capdavant de l'SPD

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut