Bangkok

El partit de la líder opositora birmana Aung San Suu Kyi boicotejarà les eleccions

La Lliga Nacional per a la Democràcia, el principal partit opositor a Birmània, liderat per la Premi Nobel de la Pau Auung San Suu Kyi, ha anunciat que no concorrerà als comicis previstos per aquest any i que boicotejarà les eleccions que prepara el règim. El partit de Suu Kyi ha explicat que la seva renúncia a participar dels comicis es deu al fet que considera "injustes" les lleis aprovades per la junta militar birmana per a la votació i que imposen restriccions als candidats.

Actualitzat
La nova legislació aprovada per la junta militar no permet a Suu Kyi concórrer als comicis perquè compleix una pena d'arrest domiciliari, perquè va estar casada amb un estranger i perquè els seus fills tenen passaport del Regne Unit.

La junta militar birmana va publicar a principis de mes unes normes que regiran els comicis i que exigiran a les forces que participaran a la votació que es registrin de nou i que es comprometin a donar suport a la Constitució del 2008 redactada a favor dels interessos de la junta militar.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut