Llistes electorals
Llistes electorals

El partit de Germà Gordó queda fora d'un 21D amb 42 candidatures

RedaccióActualitzat

Convergents, el partit de l'exconseller Germà Gordó, ha quedat fora de la cursa cap a les eleccions del desembre. El Butlletí Oficial de l'Estat publica les candidatures proclamades i aquesta hi apareix com a no proclamada.

El partit, nascut de la plataforma Nova Convergència i allunyat de l'independentisme, havia fet llista només per a la demarcació de Barcelona. L'encapçalava Teresa Pitarch, que va ser presidenta de l'Institut Català de les Dones.

Convergents ha anunciat que presentarà recurs perquè la Junta Electoral Provincial de Barcelona aprovi finalment la seva candidatura pel 21-D, després que hagi estat rebutjada.

"Dilluns mateix plantejarem un recurs al contenciós-administratiu perquè se'ns reconegui com a partit parlamentari sorgit de JxSí, igual que el PDeCAT i ERC"

42 candidatures, menys que el 2015

En total hi haurà 42 candidatures a les quatre demarcacions. 10 són comunes a Girona, Tarragona, Lleida i Barcelona. Són les 7 més conegudes (PP, PSC, Ciutadans, ERC, CUP, Junts per Catalunya, Catalunya en Comú) i el PACMA, Recortes Cero i la llista alternativa d'Esquerra Diàleg Republicà, pensada per una hipotètica il·legalització.

A aquestes llistes cal sumar Per Un Món més Just, que presenta llista a Girona i Lleida. Han caigut de la cursa final partits com Democracia Nacional, Família i Vida, Unidos y Socialistas i Ciudadanos Libres Unidos.

S'havien presentat 50 candidatures i n'han caigut vuit.

La xifra és més baixa fins i tot que la del 2015, quan es va experimentar una concentració de les candidatures per l'augment de les coalicions i l'entrada en vigor de la llei que demana 5.000 avals per poder presentar candidatura. Fa dos anys hi va haver 43 candidatures en total, pràcticament la meitat que el 2012.

ARXIVAT A:
Eleccions 21DProcés català
Anar al contingut