Angela Merkel guanya les eleccions regionals a Saarland
Angela Merkel guanya les eleccions regionals a Saarland
Saarbrücken

El partit conservador d'Angela Merkel guanya les eleccions regionals a Saarland

RedaccióActualitzat

El partit conservador d'Angela Merkel, la CDU, guanya les eleccions regionals a Saarland amb un 40,7% dels vots. I guanya, així, el primer pols al líder socialdemòcrata, Martin Schulz, que ha obtingut un 29,6% dels vots. L'Esquerra de Lafontaine és la tercera força amb el 12,9%. 

A Saarland els conservadors han obtingut un 5% més de vots que en les anteriors eleccions regionals. Segons els resultats d'aquest diumenge, Angela Merkel i Martin Schulz s'enfrontaran per dirigir el país d'aquí sis mesos.

Les eleccions regionals a Saarland, al sud-oest del país, han estat uns comicis decisius que han servit per mesurar les forces entre el nou líder socialdemòcrata, Martin Schulz, i la seva rival, Angela Merkel.

Fins abans dels primers sondejos, les enquestes pronosticaven un resultat ajustat. L'anomenat efecte Schulz, en referència al nou president del Partit Socialdemòcrata, Martin Schulz, s'havia de notar en aquests comicis, però no ha estat així.

La campanya que s'ha portat a terme per aquestes eleccions ha demostrat l'interès insòlit que han despertat les eleccions regionals. Estem parlant de l'estat federat demogràficament més petit d'Alemanya després de Bremen.

Aquestes eleccions són, per tant, la primera prova de foc d'un any electoral que culminarà amb les eleccions federals del setembre.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut