Barcelona

El Parlament tomba la proposta de CSQP de modificar la LEC per retirar el concert a les escoles que segreguen per sexe

Alguns diputats de Junts pel Sí presentaran una proposta perquè, sense tocar la LEC, no es renovi el concert educatiu a aquestes centres

Actualitzat

El Parlament de Catalunya ha tombat la proposta de Catalunya Sí que es Pot de modificar la llei d'educació de Catalunya per retirar el concert a les escoles que segreguen per sexes. Ho ha fet amb els vots de Junts pel Sí i del PP i ha comptat amb l'abstenció de Ciutadans i el vot a favor del PSC i la CUP.

Els diputats de Catalunya Sí que es Pot consideren que separar els nens per sexes a l'escola és inconstitucional perquè afecta el dret fonamental a la igualtat. Argumenten que amb els 30 milions d'euros que es destinen anualment a aquests concerts a 16 escoles de l'Opus Dei es podrien construir 10 centres públics. La diputada Jessica Albiach ha reclamat al Parlament el vot favorable de JxSí a la seva proposta.

"Siguin coherents, siguin valentes i neguin explícitament que les escoles que segreguen per sexe rebin diners públics. Desmuntin el blindatge que gaudeixen aquestes escoles. No ho demanem només nosaltres, ja ho demanava el conseller Romeva davant la Comissió Europea."

La resposta, l'hi ha donat Anna Simó anunciant que el seu grup no farà res per modificar la LEC, però que alguns diputats de Junts pel Sí ja han presentat una proposta perquè no es renovi el concert als centres que separen per sexes.

"És molt xupiguai, senyor Coscubiela, aquesta proposta de resolució. Tant xupiguai que votarem junts molts dels que estem aquí. En el seu punt quart diu que el Parlament de Catalunya insta el govern que, un cop finalitzi la vigència de l'actual període general de concertació educativa, no es renovi ni es concedeixi cap concert nou a cap centre que faci escolarització segregada per sexes."

La proposta de resolució, l'han presentat els diputats d'Esquerra i 4 independents de Junts pel Sí, entre els quals el conseller Raül Romeva.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut