Felip VI, durant el discurs televisat del 3-0
Felip VI, durant el discurs televisat del 3-0
Madrid

El Parlament reprova el rei pel 3-O i La Moncloa anuncia "mesures legals"

JxCat i ERC donen suport a la resolució dels comuns que també demana l'abolició de la monarquia

RedaccióActualitzat

El Parlament ha condemnat el discurs de Felip VI, la seva "intervenció al conflicte català" i la "justificació de la violència" en el discurs que el rei va fer el 3 d'octubre de l'any passat, després de les càrregues policials de l'1-O.

L'hemicicle ha aprovat una resolució de Catalunya en Comú-Podem en aquest sentit amb els vots dels comuns, JxCat i ERC i l'abstenció de la CUP. La resta de grups hi ha votat en contra. El text també demana l'abolició de la monarquia, que defineix com una "institució caduca i antidemocràtica". 

Aquest és el text de la resolució: 

La resolució que reprova el rei by Moderador Noticies Web on Scribd

 

 

La reprovació del rei s'ha aprovat en les votacions del ple monogràfic sobre la convivència, que va proposar Ciutadans. 

La Moncloa ha reaccionat immediatament a la resolució, que ha considerat "inadmissible". El president espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat a Twitter que el seu govern emprendrà "les mesures legals al seu abast" per defensar "la legalitat, la Constitució i les institucions de l'Estat".

 


El govern espanyol exigeix que el rei "quedi sempre al marge de l'ús en el debat partidista", atribueix la votació a la "deriva independentista" i es declara sorprès que hagi comptat amb el suport dels comuns. La Moncloa considera una "extravagància jurídica" aquest intent de "condemna i rebuig" del rei i assegura que no té "fonament legal i constitucional". 

Aquest és el text íntegre del comunicat de La Moncloa.

 

Comunicat de La Moncloa per la reprovació del rei by Moderador Noticies Web on Scribd

 

 

Rivera: "Han humiliat el poble espanyol"

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, considera que la resolució aprovada pel Parlament humilia "el poble espanyol i el cap d'Estat". En un missatge a Twitter, Rivera assenyala Pedro Sánchez, de qui diu que "Iglesias, Torra i ERC" són els seus "socis":

 

ARXIVAT A:
BorbonsMonarquiaProcés catalàReferèndum 1-O
Anar al contingut