Deures escolars
Deures escolars
Barcelona

El Parlament rebutja una proposició de llei impulsada per C's per limitar els deures escolars

Junts pel Sí i el PP hi han votat en contra i la resta de grups parlamentaris s'han abstingut

RedaccióActualitzat

El ple del Parlament rebutja una proposició de llei per regular el temps dedicat als deures escolars. Ciutadans s'ha quedat sol defensant aquest text. El grup volia que es limités a 5 hores de deures setmanals a l'ESO i 2 a primària. Junts pel Sí i el PP hi han votat en contra i la resta de grups parlamentaris s'han abstingut.

Per C's, "l'elevada quantitat de deures que tenen els alumnes respon a una falta de coordinació entre professors, centres i famílies", tal com ha dit Sonia Sierra, la diputada del grup que ha defensat la proposició de llei. També ha retret al Govern que "Catalunya té les pitjors xifres de fracàs escolar en població immigrant de tot Espanya" i que la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) "no té el suport de tota la comunitat educativa".

Davant d'això, la diputada de JxSí Marta Pascal ha replicat que no correspon modificar la LEC per limitar els deures i que fer-ho suposaria "afectar l'autonomia dels centres, que ha considerat el tresor del sistema".

Amb tot, aquests i altres grups parlamentaris creuen que la qüestió dels deures "mereix un debat ampli" i s'emplacen a abordar el tema amb més calma.

Anar al contingut