Barcelona

El Parlament rebutja les esmenes a la totalitat de CiU i el PP a la llei de l'habitatge

El projecte de llei del dret a l'habitatge continuarà sense problemes el tràmit parlamentari, després que han quedat rebutjades les esmenes a la totalitat presentades per Convergència i Unió i el Partit Popular. El conseller del ram ha defensat la normativa davant dels que l'acusen de ser extremadament intervencionista. Francesc Baltasar ha argumentat que les administracions tenen l'obligació d'intervenir en el mercat per facilitar l'accés a l'habitatge. El conseller ha explicat que aquest dret no s'aconsegueix creant només promocions de vivenda pública, sinó que és necessari un paquet de mesures que obligui les administracions, però també els promotors privats.

Actualitzat

El Parlament de Catalunya ha donat llum verda a la tramitació del projecte de llei del dret a l'habitatge, que preveu que el 15% del sòl dels municipis de més de 3.000 habitants es destini a habitatge protegit en 20 anys i que es creï un registre de sol·licitants d'habitatges protegits. La llei també obligarà a incorporar en el mercat de lloguer els habitatges que faci més de dos anys que estiguin desocupats sense cap motiu que ho justifiqui. Precisament, aquest punt ha estat un dels que han aixecat més controvèrsia a la cambra.

El conseller del ram, Francesc Baltarsar, ha estat l'encarregat de defensar al Parlament el projecte de llei del dret a l'habitatge davant dels que l'acusen de ser extremadament intervencionista. Francesc Baltasar ha argumentat que les administracions tenen l'obligació d'intervenir en el mercat per facilitar l'accés a l'habitatge. El conseller ha explicat que aquest dret no s'aconsegueix creant només promocions de vivenda pública, sinó que és necessari un paquet de mesures que obligui les administracions, però també els promotors privats.

Sigui com sigui, la llei continuarà el seu tràmit parlamentari. Ho farà després que el Parlament ha rebutjat les esmenes a la totalitat presentades per CiU i el PP, que s'oposen a alguna de les mesures incloses a la llei, com l'expropiació forçosa dels habitatges desocupats durant més de dos anys. Precisament, en la seva intervenció a la cambra, CiU, contrària a la llei, s'ha mostrat disposada a "fer un intercanvi de cromos" i a retirar la seva esmena si l'executiu suprimia aquest punt de la normativa, però el govern ho ha rebutjat.

Per la seva part, el PP ha justificat la seva esmena denunciant que la llei suposa "un intervencionisme sense control, una vulneració dels drets, inseguretat jurídica i inviabilitat en la seva aplicació". A més, ha advertit que les "mesures expropiatòries" previstes poden limitar el dret constitucional de la propietat privada.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut