Barcelona

El Parlament rebutja la investidura d'Artur Mas amb 62 vots a favor i 73 en contra

Aquest dijous, Mas es tornarà a sotmetre a la decisió de la cambra: en segona votació, Mas en tindria prou amb la majoria simple dels vots

Actualitzat

Artur Mas no ha aconseguit ser investit president de la Generalitat en la votació d'aquest dimarts. Com era previsible, els vots negatius han superat els positius. Els deu diputats de la CUP, com ja havien anunciat, han votat en contra de Mas i s'han sumat als "nos" de Ciutadans, PSC, Catalunya Sí que es Pot i PPC. En total, 73 vots en contra i 62 a favor.

Aquest dijous, Mas es tornarà a sotmetre a la decisió de la cambra. En segona votació, Mas en tindria prou amb la majoria simple dels vots, és a dir, que n'hi hagi més de favorables que de contraris. Per ser escollit president, hauria d'aconseguir que, dels que han votat en contra aquest dimarts, almenys dos diputats votin a favor i vuit s'abstinguin o no participin en la votació.

Junts pel Sí se centra a tancar un acord amb la CUP, tot i que l'esquerra independentista ha insistit en diverses ocasions que no votarà a favor de la investidura de Mas. Si, finalment, aquest dijous Mas no obté la majoria simple de vots, la seva candidatura quedarà formalment rebutjada i la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, tornarà a tenir la responsabilitat de proposar algun candidat per presidir la Generalitat.

Forcadell té dos mesos a comptar des de la primera votació, és a dir des del 10 de novembre, per escoltar els grups parlamentaris i fer una o diverses propostes. Si el diumenge 10 de gener el Parlament no ha escollit president de la Generalitat, la legislatura es dissoldrà i caldrà tornar a convocar eleccions.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut