El nou primer ministre Shinzo Abe
El nou primer ministre Shinzo Abe
Tòquio

El parlament japonès investeix Shinzo Abe com a nou primer ministre

El parlament japonès ha investit el nou primer ministre. Entre els reptes que haurà d'enfrontar el seu govern hi ha l'estancament econòmic del país i la recuperació de les zones afectades pel tsunami i l'accident de fukushima.

RedaccióActualitzat
El líder del Partit Liberal Democràtic del Japó, el conservador Shinzo Abe, ha estat nomenat nou primer ministre del país. Així doncs, deu dies després de la victòria del seu partit en les eleccions, Abe ha estat investit pel Parlament japonès en una sessió extraordinària.

El nou cap de l'executiu nipó torna, així, a un càrrec que ja va ocupar entre el 2006 i el 2007. Llavors va abandonar el poder, oficialment, per motius de salut. Abe, de 58 anys, podrà governar ara còmodament amb una àmplia majoria absoluta, després del càstig que ha sofert el govern demòcrata de Yoshihiko Noda a les urnes.

El nou govern s'ha marcat com a prioritat reactivar una economia a punt d'entrar en recessió i recuperar les zones afectades pel tsunami i l'accident de Fukushima de l'any passat. Shinzo Abe també es proposa endurir la seva postura en les negociacions territorials amb la Xina i Corea del Sud, i té la intenció d'enfortir l'aliança amb els Estats Units durant el seu mandat.
Anar al contingut